23948sdkhjf

Kemira leansatsar

Kemira Kemi har höga ambitioner för sitt leanarbete. Just nu införs 5S med målet att åstadkomma varaktig ordning och renlighet med fungerande rutiner och uppföljning.
Slutmålet med leanarbetet är en alltmer effektiv och säker produktion med hög driftsäkerhet och stabila processer. Förutom 5S introducerar man därför bland annat effektiva problemlösningsmetoder, operatörsmedverkan i underhållet, visualisering och ett standardiserat arbetssätt.

- Vi har valt att samarbeta med WCM Consulting eftersom vi har mycket goda tidigare erfarenheter, säger Magnus Engström, Lean Manager vid Kemira. Något vi särskilt uppskattar är att vi får en skräddarsydd utbildning med fokus på våra utmaningar inom kemiindustrin och inte en standardutbildning som är skapad för alla branscher.

I ett första steg utbildas alla förbättringsledare i Lean under sju utbildningsdagar. Praktisk träning kommer att ske i den egna fabriken. För diplomering krävs sedan att man genomför ett förbättringsarbete med lyckat resultat.

En andra och tredje utbildningsomgång planeras till hösten med inriktning på alla chefer i organisationen och andra nyckelpersoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063