23948sdkhjf

Ett lovvärt initiativ

U & D-året är så gott som slut, det enda som återstår att leverera i form av text 2013 är just dessa rader och precis när jag som bäst sitter och funderar på vad de ska handla om kommer svaret som ett brev på posten. Eller snarare som ett e-mail i inkorgen om vi ska förlora oss i detaljer……

Hur som helst, något av ett tema i det här numret är som ni kommer att se ordning och reda. Åtskilliga verksamheter som tagit tag i det här med ordning och reda har också sett hur säkerheten ökat. Antalet tillbud, incidenter och skador minskar nästan med automatik när det blir ordning i lokalerna, när all utrustning hamnar på sin plats efter att den använts och när inga saker blir liggande på golven, utgörande risker för snubbling och fall. Sambanden är självklara, liksom det faktum att oordning alltid leder till en lägre effektivitet än vad ordning gör.

E-mailet jag fick handlar om ett lovvärt initiativ som har med säkerhet och underhåll att göra. Det är Underhållsmässan som meddelar att man kommer att ge möjligheter till kostnadsfria diplomutbildningar för ökad säkerhet i samband med att mässan arrangeras i mars nästa år. Man samarbetar med företagen Dematek respektive Coor Service Management och bland de fria utbildningar som ges märks ansvarsutbildning kring lyftanordningar, hjärt- och lungräddning, heta arbeten och brandskydd samt mobila arbetsplattformar.

Som synes rör det sig om en stor bredd, men ändå om ämnen som borde vara angelägna för snart sagt vilken underhållsverksamhet som helst. Här finns alltså chansen för såväl chefer som underställd personal att förkovra sig inom ett antal viktiga områden och på så sätt bidra till en säkrare arbetsmiljö för både sig själva och sina kollegor. Det får man nog se som en riktigt bra julklapp från Underhållsmässan.

Därmed återstår bara för mig att sätta punkt för det här året och önska såväl läsare som annonsörer en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ses 2014.

Peter Olofsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062