23948sdkhjf

Jernhusen säljer depå till SL

Älvsjödepån har uteslutande använts för underhåll av SL:s pendeltåg och igår blev det klart att ägaren Jernhusen nu säljer depån till SL.
SL har under många år bedrivit underhåll av pendeltåg i Älvsjödepån strax söder om Stockholm. Jernhusen förvärvade depån från staten i samband med bolagiseringen av Statens Järnvägar 2001. SL har sedan dess hyrt depån av Jernhusen samtidigt som de ansvarat för drift och underhåll samt de investeringar som gjorts under senare år.

Jernhusen och SL har under lång tid diskuterat hur depåkapacitet kan tillhandahållas på bästa sätt för pendeltågstrafiken. Både en fortsatt hyresrelation och en försäljning av depån till SL har varit aktuell. Depåer i storstadsregioner och trafiknära lägen är en del av Jernhusens kärnverksamhet men med anledning av det speciella hyresupplägget med SL på Älvsjödepån bedömdes att en försäljning var det bästa alternativet.

Landstingsfullmäktige fattade beslut att förvärva depån vid sammanträdet den 3 december. Tillträdesdag blir den 27 december 2013, förutsatt att landstingsfullmäktiges godkännande vunnit laga kraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063