23948sdkhjf

Nytt SKB-fartyg framme i Sverige

I måndags anlände Svensk Kärnbränslehantering, SKBs, nya fartyg m/s Sigrid till svenska vatten. Ringhals utanför Varberg blev första hamn att besökas av det nybyggda fartyget.
m/s Sigrid är byggd mellan 2011 och 2013 vid Damen Shipyards varv i Galati, Rumänien. Fartyget har nu anlänt till Sverige för att inom kort ta över uppdraget att transportera det svenska radioaktiva avfallet.

– Det känns bra att m/s Sigrid nu är på plats, och kan ta över efter m/s Sigyn som varit vår trotjänare under många år. Sigrid är en viktig del i moderniseringen av SKBs transportsystem, där vi också nyligen tecknat avtal om nya transportbehållare för använt kärnbränsle. Jag ser fram emot många år av säkra, effektiva och miljövänliga transporter med det nya fartyget, säger SKBs vd Christopher Eckerberg i ett pressmeddelande.

Sigrids första uppdrag består av provturer utan last ombord till de hamnar som används för transporter av radioaktivt avfall. Syftet är att testa manövrering och för att säkerställa att allting fungerar som det är tänkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078