23948sdkhjf

Idus och Cactus UniView i VA-samarbete

UH-systemleverantören Idus har tecknat ett samarbetsavtal med Cactus UniView, ett bolag specialiserat på system för driftstyrning och -övervakning. De senare är bland annat fokuserade mot VA-sektorn och det är det området samarbetet gäller.
VA-organisationerna i landet står inför en rad utmaningar i fyra viktiga frågor: personal, kompetens, ekonomi och underhåll. I många av Sveriges mindre och mellanstora kommuner är dessa frågor speciellt angelägna. Integration och enklare tillgång till information är viktiga faktorer för framtiden.

- Genom åren har jag träffat många väldigt hårt arbetande inom VA-sektorn. Med ständigt ökade krav och bibehållna resurser känns ekvationen alltmer obalanserad. Genom att integrera underhållssystemet med driftsystemet skapas en homogen lösning för att styra, övervaka och effektivt underhålla VA-installationerna säger Glen Nivert på Cactus UniView AB.

- Det är viktigt att driften ligger före med ett kostnadseffektivt underhåll. På en del håll tenderar brandkårsutryckningarna att ta över vardagen. Genom integration mellan Idus IS och Cactus Eye skapas ett proaktivt system som dessutom är enkelt att använda, säger Annette Larsson, Idus AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.347