23948sdkhjf

Euromation byter namn och får ny affär

Företaget Euromation i Skövde fick en ny ägare 2005 när EuroMaint förvärvade samtliga aktier i bolaget. Som ett naturligt steg i koncernens strategi byter nu Euromation namn till EuroMaint Industry AB. Ett av syftena är att bygga ett ännu starkare varumärke med gemensamt fokus på underhåll och driftsäkerhet. I samband med namnbytet tar det nya bolaget EuroMaint Industry även över affärsansvaret för service av roterande elmaskiner till industrin från EuroMaint Rail AB i Åmål. Denna affär värd ca 25 MSEK.

EuroMaint Industry blir ett av två dotterbolag i koncernen EuroMaint AB. EuroMaint Industry levererar produkter och tjänster för produktionseffektivisering med fokus på verkstadsindustrin i Sverige. Det andra dotterbolaget, EuroMaint Rail, inriktar sig på underhåll för spårburen trafik.
EuroMaint Industry behåller huvudkontoret i Skövde med samma verksamhet som tidigare inom produktområdena Underhåll, Komponentservice, Produktionsteknik och Produktionsutrustning.
Ägarbytet innebär att EuroMaint Industry får en mer oberoende roll på marknaden.
”Att ingå som ett dotterbolag i EuroMaint AB ligger helt i linje med vår tidigare strategi att öka vårt marknadsfokus och bredda vår kundkrets. Vi har nu fått en ägare vars kärnverksamhet vi är en del av. Vi ska stärka konkurrenskraften och lönsamheten hos svensk industri genom att bidra till en bättre helhetssyn, strukturerat underhåll och smarta automationslösningar” säger Per-Olof Rengstedt, VD på EuroMaint Industry. Det nya tillskottet på affärssidan av roterande elmaskiner i Åmål innebär att EuroMaint Industrys erbjudande inom elmotorer spänner över att omfatta allt från små till riktigt stora elmotorer samt generatorer och transformatorer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072