23948sdkhjf

Framgångar för EuroMaint: 2005 bästa resultatet hittills

EuroMaints rörelseresultat för 2005 blev 113 MSEK, att jämföras med 2004 års siffra som var 46 MSEK. Nytt underhållskontrakt med Arlanda Express, leveransstart av ombyggda X2000-fordon samt fortsatta effektiviseringar i verksamheten är några av orsakerna till det goda resultatet. Förvärvet av Euromation AB från Volvo-koncernen innebär en utveckling av EuroMaint till en teknik- och underhållskoncern riktad till fler branscher.

- 2005 har varit ett mycket framgångsrikt år för EuroMaint, säger Pether Wallin, koncernchef EuroMaint AB. Tillsammans med våra kunder har vi åstadkommit stora förbättringar för den svenska järnvägen. De senaste årens satsningar på ökad effektivitet i underhållsproduktionen har resulterat i förbättrad kvalitet och sänkta kostnader samtidigt som trafikoperatörerna kunnat öka utnyttjandegraden på sina fordon.
Under året har EuroMaint tecknat ett tioårigt underhållskontrakt med Arlanda Express värt en kvarts miljard. EuroMaint har även i upphandling från SL vunnit uppdraget att ansvara för underhållet av pendeltågstrafiken i Stockholm från juni 2006, ett ordervärde på cirka 850 miljoner kronor under en femårsperiod.
– Framtiden innehåller ett flertal stora utmaningar, säger Pether Wallin. Under 2006 kommer ett flertal stora upphandlingar att ske inom spårtrafikbranschen, bland annat stora ombyggnadsprojekt för Green Cargo samt upphandling av både Pågatågs- och Öresundstrafik i Öresundsregionen. Avregleringen i Norge och Danmark är intressant och det finns stor potential på den tyska marknaden.
– Förvärvet av Euromation AB i juli 2005 innebar ett första steg i utvecklingen av EuroMaint till en ledande teknik- och underhållsaktör på fler marknader än spårtrafikbranschen. Vår målsättning är att växa på marknaden för industriunderhåll samtidigt som vi ser stora möjligheter att exportera våra tjänster och etablera oss på nya marknader för underhåll inom spårtrafikbranschen, säger Pether Wallin också.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157