23948sdkhjf

FIA-priset år 2005 till NCC

NCC har tilldelats årets FIA-pris i samtliga tävlingsklasser. Projektet Götaleden Trafikplats Öster om Lilla Bommen segrade i tävlingsklass investering och Driftområde Mjölby i klassen för drift och underhåll. FIA grundades på initiativ av generaldirektörerna på Vägverket och Banverket i december 2003. Förkortningen FIA står för förnyelse i anläggningsbranschen och syftet är att stimulera branschen till högre effektivitet, bättre samverkan, större incitament, ökad kunskap och bättre image. FIA-priset är ett av verktygen för att uppnå målen och det utdelas årligen till anläggningsprojekt som är föredömen.

Götaleden Trafikplats Öster om Lilla Bommen, med Vägverket Region Väst som beställare och NCC Construction Sverige AB som entreprenör, fick följande motivering av juryn:

”Ett tekniskt avancerat projekt genomfört med ett konsekvent utvecklat samverkanskoncept har resulterat i en slutprodukt som väl uppfyller den förväntade kvaliteten.”

Det andra vinnarprojektet är Driftområde Mjölby, med Vägverket Region Sydöst som beställare och NCC Construction Sverige AB som entreprenör. Motiveringen är:

”Genom utmanande krav och med ett förtroendefullt samarbete mellan beställaren och entreprenören, den lokala befolkningen och forskare har väghållningen utvecklats och effektiviserats. Skötseln, de små förbättringarna och underhållet har anpassats till den lokala trafik-, natur- och kulturmiljön.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093