23948sdkhjf

FlexLink tecknar kontrakt värt 70 miljoner dollar

FlexLink har utsetts till huvudleverantör av utrustningen till en ny anläggning för konvertering av hygienpapper i sydvästra USA. Kontraktet är det största någonsin för FlexLink och omfattar integration av all utrustning i processen från moderrullar till utskeppning. I det flexibla och högt automatiserade produktionssystemet används standardmaskiner och utprovad teknik. FlexLink har omfattande erfarenhet av leveranser till ledande papperskonverterare och har ett framgångsrikt samarbete med flera maskinleverantörer. FlexLink har också byggt upp kapacitet att agera som integratör av automatiserade produktionslinjer, baserat på den helhetssyn som kunnandet inom produktionslogistik medför.
Bygget av den nya anläggningen är en följd av att varumärkesägarna ökar sin produktion av volymprodukter hos kontraktstillverkare. Lokaliseringsorten har valts för att tillgodose regionens efterfrågan på hygienpapper, som nu i huvudsak transporteras dit. Miljöhänsyn och stöd av myndigheterna har varit avgörande för lokaliseringen.
I tillägg till FlexLinks utrustning och styrsystem, kommer maskinerna att handlas upp från ledande leverantörer i Europa och USA. Projektet leds av en särskild grupp vid FlexLink Systems i USA, som utnyttjar expertis och tjänster från maskinleverantörerna och FlexLinks internationella bolag. Kontraktet kommer att genomföras under de kommande 18 månaderna.
- Det här kontraktet är ett genombrott för oss och en bekräftelse på vår kapacitet som storskalig integratör. Vår ledande position inom papperskonvertering, vårt oberoende som leverantör och vårt internationella nätverk är faktorer som har gett oss ordern. Vår ambition att utvecklas i denna riktning blir nu verklighet och FlexLink går in i en ny fas i sin tillväxt, säger Fredrik Jönsson, VD i FlexLink.
FlexLink är en global leverantör av innovativa automationslösningar till monterings- och tillverkningsindustrin. Med huvudkontor i Göteborg har FlexLink 560 anställda i 23 internationella bolag och representation i 60 länder. 2005 var omsättningen 1 154 Mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062