23948sdkhjf

Vinci Energies expanderar sitt industrinätverk

Vinci Energies har förvärvat IME AB och Bultsvetsteknik AB.

Med de två förvärven växer Vinci Energies industrinätverk. Företaget blir även 52 medarbetare starkare.

– Förvärvet av IME AB och Bultsvetsteknik AB kommer att utgöra ett viktigt komplement till vår fortsatta tillväxt på marknaden i Mellansverige. Genom att kombinera våra resurser och expertis kan vi skapa verkligt mervärde och driva innovation framåt, med målsättningen att kunna bidra och stötta våra kunder i den miljöomställning som just nu sker inom industrisegmentet, säger Jonas Kihlberg, Managing Director Vinci Energies Sweden West.

Om förvärven

IME AB grundades 1994 i Norrköping och dotterbolaget Bultsvetsteknik förvärvades 2022. Företagen levererar tekniska lösningar inom industriell design, installation och underhåll. Expertisen är mekanik, el och automation. De huvudsakliga segmenten är inom papper och massa, fordon samt livsmedelsindustrin i Norrköpings- och Linköpingsregionen.

Källa: Vinci Energies pressmeddelande

 Mats Turesson, operativ chef för IME AB, är nöjd med den nya ägaren. I pressmeddelande säger han:

– Vi väljer en stabil framtidspartner för IME och Bultsvetsteknik. Att få fortsätta på vår resa och nu ingå i en koncern som Vinci Energies där vi kan ta del av deras omfattande nätverk, kompetens och resurser gör att vi tillsammans kan utveckla och erbjuda högkvalitativa framtidslösningar för våra kunder, säger Mats Turesson, Operativ chef IME AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078