23948sdkhjf

Vinci Energies blir starkare

Envico Elpartner och Vicotech Automatic blir en del av Vinci Energies.

Envico grundades 2017. Under sin relativt korta livslängd har de tagit en stark marknadsposition i Skellefteå. Företaget har 60 anställda och en årsomsättning på cirka 70 miljoner.

– Efter några framgångsrika år med stadig tillväxt är vi redo att ta nästa steg. Vi ser fram emot att bli en del av Vinci Energies och utveckla företaget tillsammans. Vi är övertygade om att detta steg i vår affärsresa kommer att trygga våra kunder och anställda samtidigt som vi breddar vår kompetens och stärker vår konkurrenskraft, säger Johan Hellström, vd för Envico och Vicotech.

De förvärvade företagen har en bred tjänsteportfölj. De erbjuder tjänster inom automation, installation och service av elteknik. 

– Envico och Vicotech blir fina tillskott i vår fortsatta lokala satsning i Skellefteå samt för vår expansion i hela Norrland. Vår ambition är att fortsätta vår tillväxtresa, både organiskt och genom ytterligare förvärv, med målsättningen att kunna bidra med vår expertis och stötta våra kunder i den gröna omställning som nu sker i hög hastighet i norra Sverige, säger Tobias Harnerud, affärsområdesansvarig norra Sverige Vinci Energies.

Vilka är Vinci Energies?

VINCI Energies är en global aktör inom infrastruktur, industri, tjänstesektor och ICT. VINCI Energies består av 90 000 anställda fördelade på över 1 900 affärsenheter i 57 länder, som tillsammans arbetar för såväl offentliga som privata uppdragsgivare, genom att distribuera, drifta och optimera energi- och kommunikationsinfrastruktur, industriella anläggningar och byggnationer.

Källa: Vinci Energies

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083