23948sdkhjf

Efter upprustningen – ett av världens mest moderna reningsverk

Henrikdals reningverk uppgraderas med ny teknik och blir därmed ett av världens mest moderna verk.

Under kommande år kommer reningsverket bland annat få nya bergsrum, pumpstationer och transporttunnlar. 

Caverion har erhållit uppdraget att installera el och telekomutrustning i delar av Sickla-anläggningen i Henriksdals reningsverk. Uppdraget omfattar bland annat installation av belysning, kraft och ställverk i ett antal utrymmen. Ordersumman är cirka 100 miljoner kronor.

Ett spännande uppdrag i ett mycket stort infrastrukturprojekt, menar Caverions vd Uno Lundberg.

– Här har vi möjlighet att använda vår styrka och bredd – och uppdraget ligger väl i linje med vårt strategiska tema hållbarhet. Att vara med och utveckla världens modernaste reningsverk talar sitt tydliga språk. Vi gör skillnad på riktigt, säger han. 

Caverion ska även ansvara för brandlarm, teletekniska installationer, passerkontroll och datanätverk för anläggningens kommunikationssystem.

Caverions systerbolag Assemblin har vunnit installationsuppdraget avseende kraftinstallationer. Detta till ett ordervärde om 130 miljoner kronor.

– Ett första bevis på att vi kompletterar varandra och kan ge våra kunder ett mervärde i vår samlade kapacitet. Detta visar styrkan i att kombinera Assemblin och Caverion till en koncern. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder de mest kompletta och banbrytande lösningarna över hela livscykeln för hållbara omgivningar, säger Uno Lundberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078