23948sdkhjf

Peab-bolagen satsar på ny laguppställning

Peabbolagen Swerock och Peab Asfalt får ny ledning. Angelika Bohlin blir vd och Ludwig Zetterström blir COO.

– Vi vill leda branschens omställning och med den nya organisationen på plats kan vi satsa ännu mer på hållbarhetsarbetet, säger Lotta Brändström affärsområdeschef på Peab och ansvarig för båda verksamheterna.

Swerock levererar tjänster och material till bygg- och anläggningsbranschen medan Peab Asfalt är ett beläggningsföretag.

– En ny laguppställning gör oss ännu starkare i den rådande konjunkturen och hjälper oss att ytterligare öka fokus på att möta kundernas önskemål och krav på minskad klimatpåverkan, säger Lotta Brändström.

Angelika Bohlin

Angelika Bohlin har över 25 års erfarenhet i branschen från ledande befattningar inom bland annat Skanska och Infranord. 

Hon tillträder i en tid när Swerocks ECO-Betong lanseras som företagets nya standardbetong. Det innebär en storsatsning för miljön där företaget kommer att reducera utsläppen av koldioxid med minst tio procent i varje enskilt projekt. Ett av de viktigaste målen blir nu att ytterligare driva på användandet av bolagens ECO-produkter. 

Angelika Bohlin kommer närmast från rollen som chef affärsstöd Asfalt och Swerock.

Källa: Peab

.

Ludwig Zetterström

Ludwig Zetterström, idag vd på Peabbolaget Swecem, tillträder tjänsten som COO (Chief Operating Officer) och kommer att leda det nordiska samarbetet inom produktsegmenten asfalt, betong, råvaruförsörjning, transport och maskin. 

Den nya COO-funktionen blir avgörande för att driva den tillväxtpotential som spås inom klimatförbättrad asfalt och betong samt cirkulära material. Han behåller rollen som vd för Swecem samtidigt som ansvaret utökas.

Källa: Peab

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078