23948sdkhjf

Reningsverket rustas upp rejält

Käppalaverket på Lidingö ska få en genomgående make-over.

Det är Rejlers som har fått i uppdrag att modernisera Käppalaförbundets reningsverk på Lidingö. Reningsverket kommer dessutom få en utökad kapacitet.

Idag renas avloppsvatten från mer än 500 000 invånare samt verksamheter i elva kommuner norr och öster om Stockholm i verket. Nu ska verket få en ny biologisk reningsprocess vilket förväntas ge resultat i form av kraftigt minskade utsläpp av kväve, fosfor och organiskt material.

Rejlers kommer att ansvara för elkraft, allmän kraft och belysning, styr och automation samt processel i projekt Käppala 900k – uppgraderingens största projekt, som ska stå klart till 2028.

– Det är ett viktigt projekt som visar på den breda kompetens Rejlers har och styrkan i att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Vi har en mycket intresserad och kompetent kund i form av Käppalaförbundet. Det är helt enkelt fantastiskt att få vara med om att bygga denna viktiga infrastruktur för framtiden, berättar Mats Molander, som är uppdragsledare med utökat projektledaransvar på Rejlers division Industry.

Anläggningen fortsätter att vara i drift under moderniseringen och arbetsutrymmena är begränsade.

– Genom att uppgradera Käppalaverket gör vi en stor insats för miljön i Östersjön samtidigt som vi ger våra medlemskommuner möjlighet att växa. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rejlers i det här projektet som är både komplext, tidspressat och mycket omfattande, säger Josefin Larsson, biträdande projektledare på Käppalaförbundet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078