23948sdkhjf

Introducerar nytt virtuellt utbildningsverktyg för industrin

Åkerströms Björbo har introducerat ett nytt utbildningsverktyg som ska hjälpa industrin att förbättra personsäkerheten vid tunga lyft.

Med hjälp av Åkerströms egenutvecklade VR-simulatorer erbjuds en realistisk träningsmiljö för kranoperatörer. Detta baseras på svensk industris krav och tillämpliga standarder. Företagets radiostyrningssystem kombineras med VR-teknik. Kombinationen av dessa tekniker gör det möjligt att att träna på moment som precisionskörning, hantering av lastsvängning och säkra rörelser kring hängande last.

– Med vår VR-utbildning kan operatörer utföra riskfyllda manövrar i en trygg, visuell värld som är utformad för att vara autentisk och engagerande, vilket optimerar inlärningsförmågan hos deltagarna. Vi kan även ge övrig personal på arbetsplatsen en chans att uppleva kranoperatörens arbete, vilket förbättrar den allmänna förståelsen och stärker säkerheten ytterligare, säger Magnus Kenger, affärsutvecklare på Åkerströms.

Företaget betonar att simulatorn är lämplig för både introduktionsutbildning och repetitionsutbildning av kranoperatörer. Arbetsgivaren får ett tillförlitligt underlag då resultaten dokumenteras.

Hans Åkerblom, vd och försäljningschef, tycker att lösningen är grym:

– VR-utbildningen tillsammans med vår tjänst Access_Ctrl säkerställer att alla operationer sker enligt fastställda säkerhetsstandarder vilket drastiskt minskar risken för mänskliga fel. Access_Ctrl möjliggör även effektiv övervakning och kontroll av alla lyftoperationer, vilket optimerar säkerheten och effektiviteten på arbetsplatsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125