23948sdkhjf

Solparken expanderar: ”Stort steg framåt”

Solid vind och sol expanderar solparken i Smedjebacken. 

Via en nyligen undertecknad avsiktsförklaring har utbyggnaden av två nya solparker påbörjats. Smedjebackens kapacitet kommer att öka med 0,75 MW. 

– Detta är ett stort steg framåt för hållbar lokal energiproduktion i Sverige. Genom att expandera vår kapacitet i Smedjebacken kan vi möta den ökande efterfrågan på grön energi, samtidigt som vi bidrar till en mer hållbar energiframtid, säger Thomas Ekelöf, vd på Solid vind och sol, i ett pressmeddelande.

Expansionen är en del av ett större projekt. Det projektet inkluderar utvecklingen av två ytterligare solparker med en sammanlagd effekt på 5,2 MW. 

Solparkens expansion har stor betydelse för hållbar och lokal elproduktion.  

– Vi på Opportun Capital Partners är glada att kunna meddela att vi expanderar vår kapacitet i Smedjebacken och därigenom bidrar till den gröna omställningen i Sverige, David Alvarez, Co-Founder & COO.

Vilka är företagen?

Om Solid Vind och Sol

Solid vind och sol arbetar med att skapa energi genom solenergi från ytor som traditionellt ansetts vara oanvändbara. Som en drivande aktör inom lokal grön elproduktion äger solid tillsammans med partners solanläggningar runtom i Sverige. En stor del av utvecklingen och expansionen sker tillsammans med partners som har expertis inom byggnation, finansiering och energiproduktion.

Om Opportun Capital Partners

Opportun Capital Partners är ett investeringsbolag som finansierar gröna energi och infrastrukturprojekt i Europa. Opportuns fokus ligger på att förena riskkapital som söker gröna investeringar med reell påverkan på framtiden, med investeringsprojekt och bolag som levererar miljö och social förändring.

Källa: Solid Vind och Sol/Opportun Capital Partners

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109