23948sdkhjf

Talare: Vägen till ett digitaliserat underhåll

Vi kollar läget med en av Underhållsdagens talare – Hans Hellström, grundare av Digimaint, som ska hålla föredraget Vägen till ett digitaliserat underhåll.

Hans Hellström berättar att hans föredrag under Underhållsdagen kommer att vara mer av praktisk natur. 

– Digitalisering är inte en magisk lösning på allt. Till att börja med måste den grundläggande underhållsstyrningen vara på plats, exempelvis ett kvalitativt anläggningsregister, en robust planerings- och arbetsorderprocess och en god förrådsstyrning, säger han . 

Han berättar att allt inte heller passar för avancerad analys med hjälp av AI, utan det behövs en optimal underhållsstrategi för varje utrusning, där till exempel RCM – Reliability Centered Maintenance är en grund. 

– Digitalisering måste också ses i ett övergripande Asset Management perspektiv. Presentationen kommer därför lyfta fram samtliga dessa aspekter, en förutsättning för att lyckas i sin digitaliseringsresa. Presentationen kommer också ha olika kundexempel. Förhoppningsvis kan frågor och diskussioner belysa hur långt deltagarna har kommit med sin digitalisering, vad som har fungerat bra och vad som är utmaningarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062