23948sdkhjf

Bravida presenterar utredning - överfakturerade 1,5 miljoner

Avdelningen Malmö El Service har överfakturerat Region Skåne under tre års tid.

Installationsbolaget Bravida har nu presenterat sin utredning om överfakturering som inleddes efter att Region Skåne hävt ramavtalet med bolaget och anmält händelsen till polisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utredningen kommer fram till att avsiktlig överfakturering förekommit i avdelningen som Region Skåne påtalat. I övriga 10 avdelningar ska ingen avsiktlig överfakturering ha förekommit.

Avdelningen Malmö El Service har överfakturerat Region Skåne under tre år till ett värde motsvarande cirka 1,5 miljoner kronor. Avdelningen ska också ha överfakturerat en annan kund i Skåne för cirka 0,6 miljoner kronor.

Bravida kommer att polisanmäla saken.

”Det som skett inom en av våra avdelningar i Region Malmö är allvarligt och går stick i stäv mot våra riktlinjer, processer och värderingar. Våra kunder ska känna trygghet i att de faktureras korrekt. Eftersom överfakturering kan vara en brottslig handling kommer vi att göra en polisanmälan”, säger Mattias Johansson, vd på Bravida.

Vidare uppger bolaget att man gjort en bredare genomlysning av verksamheten och övriga ramavtal och ramavtalskunder inom offentlig sektor i Sverige. Bolaget har inte funnit belägg för att det ska ha förekommit avsiktlig överfakturering i någon annan avdelning än i Malmö El Service.

”Där har vi granskat avvikelser mellan fakturerade och registrerade timmar på samma sätt som i Skåne. Samtliga ramavtal med en årlig omsättning om minst 10 miljoner kronor har granskats. Det rör sig om 26 avtal med en sammanlagd omsättning på ca 470 miljoner det senaste året. Det är cirka 50 procent av omsättningen på våra ramavtal i offentliga sektor i Sverige. Av totalt 25 816 arbetsordrar fann vi 75 fall av avvikelse som var större än 11 timmar. Detta motsvarar 0,3 procent av totalt antal granskade ordrar och det finns acceptabla förklaringar till dessa”, skriver Bravida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125