23948sdkhjf

Dricksvattnet framtidssäkras i Lund

Peab har inlett bygget av en ny dricksvattenreservoar i Lund för att förbättra vattenförsörjningen till nästan en miljon invånare i västra Skåne.

Beställare är Sydvatten och kontraktssumman uppgår till 136 miljoner svenska kronor.

Sydvatten producerar rent dricksvatten för nästan en miljon invånare i västra Skåne. För att klara dygnsvariationerna i vattenförbrukningen, både avseende kapacitet och redundans för vattenförsörjningen, har Sydvatten tecknat avtal med Peab om att bygga en ny dricksvattenreservoar i Lunds kommun. Den nya dricksvattenreserovaren kommer att vara på 35 000 kubikmeter och ska förses med vatten från en nylagd dricksvattenledning. Reservoaren får en diameter på 70 meter och en vägghöjd på 12 meter.

– Det är ett omfattande och tekniskt utmanande projekt där vi tillsammans med Sydvatten ska bygga en helt ny dricksvattenreservoar. Med projekteringsarbetet bakom oss känner vi oss trygga med de tekniska lösningarna och är nöjda med innehållet i projektet. Vi ser mycket framemot detta samhällsviktiga uppdrag, säger Göran Wiking, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad som startade med projektering i april 2023. Den nya dricksvattenreservoaren beräknas vara slutbesiktigad i december 2025.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093