23948sdkhjf

250 miljoner till att säkra vattenförsörjningen

Svevia inleder en omfattande utbyggnad av Norsborgs vattenverk på uppdrag av Stockholm Vatten och Avfall. Projektet, värt 250 miljoner kronor, syftar till att utöka kapaciteten och garantera säker vattenförsörjning för Stockholm.

Kontraktet är en samverkansentreprenad och är värt cirka 250 miljoner kronor.

– Det här är ett framtidsprojekt. Tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall bygger vi infrastruktur för både nuvarande och framtida invånares behov av långsiktigt hållbar försörjning av dricksvatten i Stockholm, säger Rodrigo Gebrie, Svevia.

Uppdraget omfattar två delar med en anläggnings- och en installationsentreprenad för nya långsamfilter. Det är sandfyllda betongkonstruktioner där vattnet filtreras i ett av flera steg som utgör vattenreningsprocessen i ett vattenreningsverk.

– Vi ska bygga och ansluta sex stora långsamfilter i form av betongbassänger med tillhörande ventilkammare. Bassängerna är 2,6 meter djupa och har ett mått på 68x33 meter. Arbetet innebär omfattande mark- och grundläggningsarbete samt betongkonstruktioner. Uppdraget omfattas även av förläggning av yttre vatten och avlopp (VA) med dimensioner upp till 1 200 millimeter, samt installation av rör-, el- och styrsystem inklusive driftsättning. En av utmaningarna i projektet är att ansluta de nya delarna till det befintliga vattenverket utan att störa pågående verksamhet, säger Rodrigo Gebrie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079