23948sdkhjf

Uddeholm optimerar driften med nytt system

Uddeholm anlitar Prevas för att implementera MES-system för tre produktionsavsnitt i Hagforsfabriken.

Det blir Prevas som får uppdraget att implementera nya MES-system (Manufacturing Execution System) för produktionsavsnitt i fabriken i Hagfors. Förhoppningen är att de nya systemen ska optimera driften och "framtidssäkra företagets operativa processer", skriver Prevas i ett pressmeddelande.

De nya systemet uppges bland annat hantera start/stopp på ett bättre sätt, underlätta detaljplanering av produktionen  och möjliggöra framtida optimeringar och utbyggnader.

– Vi är glada över att ha fått detta förtroende av Uddeholm. Det är ett uppdrag som har stor betydelse för oss, men också för regionen och för den svenska exportindustrin där Uddeholm är en viktig aktör, säger Johan Lindqvist, konsultchef på Prevas i en kommentar.

För att lösa uppdraget har Prevas skapat specialistteam med olika kompetenser, däribland även UX-experter som utfört omfattande analyser av det nya arbetssättet.

– För att hantera uppdraget för Uddeholm på ett effektivt sätt har vi kraftsamlat och organiserat två geografiskt fördelade projektteam – ett i Karlstad och ett i Malmö. Det möjliggör en effektiv användning av resurser och kompetens och en smidig samordning mellan projektgrupperna för att uppnå bästa möjliga resultat, säger Johan Lindqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079