23948sdkhjf

Svevia ska sköta beläggningsunderhållet i stora delar av Stockholm

Svevia har tilldelats fyra nya asfaltkontrakt i Stockholm för att driva fram miljövänliga beläggningsprojekt.

Under det närmaste året kommer Svevia på uppdrag av kommunerna Nacka, Sollentuna, Lidingö och Vallentuna att utföra löpande beläggningsunderhåll enligt fyra nya ramavtal som tecknats. Avtalen omfattar underhållsbeläggning, förarbeten, återställning samt linjemarkering.

Asfalten som används tillverkas på Svevias toppmoderna asfaltverk vid Arlanda och Läggesta. Verken drivs helt av fossilfritt bränsle och miljövänlig el. För att minska uttaget av ändliga resurser används en så stor andel av returasfalt som möjligt i tillverkningen.

– Svevia är en stark leverantör med ett brett erbjudande inom vägar och infrastruktur. Vi ser verkligen fram emot att i en nära dialog samarbeta med respektive kommun. Vår erfarenhet är att när vi tillsammans med kunden skapar en samsyn kring prioriteringar, planering och utförande så skapas de bästa förutsättningarna för ett effektiv arbetssätt och långsiktigt hållbara lösningar för kommunens beläggningsunderhåll, säger Dan Sjöman, Svevia.

Kontrakten innebär att Svevia kommer att utföra underhåll av kommunernas asfaltbeläggning. Svevia ska laga, ersätta, förbättra och underhålla ytskiktet på kommunernas gatunät. Inom ramen för kontrakten ingår förutom tillverkning och utläggning av asfalt även fräsarbeten, vägmarkering och laboratorietjänster för utvärdering av asfalt och stenmaterial.

Svevia har även motsvarande kontrakt bland annat i Norrtälje kommun och Oxelösund kommun.

– Vi har stor erfarenhet av att arbeta i tät och trafikintensiv miljö. För att undvika alltför stor påverkan på trafiken utförs större projekt på de mest vältrafikerade lederna ofta nattetid för att så långt som möjligt undvika alltför stor påverkan på framkomligheten. Men oavsett tid på dygnet utförs arbetet för att ge vägar en hög och hållbar standard och vi hoppas att trafikanter och pendlare väljer att visa hänsyn mot våra maskiner och medarbetare som har vägen som sin arbetsplats, avslutar Dan Sjöman.

Kontrakten sträcker sig över fyra eller fem år om samtliga optioner om förlängning nyttjas och är tillsammans värda cirka 80 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094