23948sdkhjf

Jätten säkrar 25 vindkraftsprojekt: ”Industrin i stort behov av energi”

Hydro Rein, en del av aluminiumproducenten Norsk Hydro, har ingått avtal med svenska vindbolaget IOWN Energy om att köpa en 80-procentig andel av en portfölj med vindkraftsprojekt under utveckling i Sverige och Norge.

Portföljen, men 32 projekt i Sverige och två i Norge, har en potentiell installerad effekt på 2,4 GW. Hydro Rein och IOWN utvecklar tillsammans projekten, som kommer att ägas till 80 procent av Hydro Rein och 20 procent av IOWN.

– Det gläder oss mycket att inleda ett samarbete med IOWN och säkra en stor portfölj med vindkraftsprojekt i Sverige och Norge. Förvärvet är i linje med Hydro Reins strategi att satsa på projekt i tidig utvecklingsfas på våra kärnmarknader. IOWN har ett kompetent team med lång erfarenhet av vindkraftsutveckling i Norden som kompletterar oss mycket väl, säger Olivier Girardot, vd på Hydro Rein, i en kommenar.

Han berättar vidare att industrin är i stort behov av energi och att den här produktportföljen kan bidra till elektrifieringen av både befintlig industri, samt nya gröna industrisatsningar i Sverige och Norge.

Hydro Rein:

Hydro Rein är en ledande leverantör av förnybar energi till industrin. I Sverige har Hydro Rein en portfölj med 35 sol- och vindkraftsprojekt samt energilösningar under utveckling. Hydro Rein startades av Norsk Hydro för att hjälpa industrier att minska sin klimatpåverkan. Hydro är ett globalt aluminium- och energiföretag som strävar efter en hållbar framtid. Hydro Rein bygger nu vidare på Hydros mer än hundra år långa erfarenhet.

Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094