23948sdkhjf

Dyker för underhållet – tillsammans med robot

På Ytskyddsdagarna möter vi ett trevligt gäng från Era Marine. Era Marine utför undervattensinspektioner både med kvalificerad personal och högteknologiska fjärrstyrda fordon.

Era Marine erbjuder inspektioner av sjöledningar, sjökablar, bropelare, ackumulatortank för fjärrme, sprinklertankar och vattenkraftstationer. Allt som går att inspektera under vatten helt enkelt.

– Vår undervattensrobot kan ersätta allt arbete som utgör risk för människor, säger Edvin Tousi.

Han förklarar:

– Det är alltid en risk för människor när de inspekterar en kärnkraftsstation, vattenkraftsstation, vattenfyllda tunnlar, vattenledningar, kajer och hamnar med mera. Undervattensroboten kan utföra arbetet på ett säkert sätt.

Egentligen så går det att förklara det som att undervattenroboten gör det grövsta arbetet. För efter undervattensroboten har scannat av inspektionsföremålet så kommer en dykare ner och utför det arbete som behövs utföras. Den stora skillnaden är att dykaren vet hur, vad och var det behövs repareras. Tiden under vatten förkortas avsevärt för dykaren. På så sätt minskar också riskerna.

– Nyligen dog en dykare i Göteborg, berättar Edvin Tousi och tillägger:

– Vi lär oss aldrig. Vi måste arbeta på ett säkrare sätt.

Med hjälp av undervattensroboten går det på ett säkert sätt att samla data. Enligt Edvin Tousi så sparar företag både tid och pengar på inspektionsmetoden.

Än så länge har besöket på Ytskyddsdagarna varit mycket givande. 

– Vi har redan träffat tre potentiella kunder som vill träffa oss. Vi har även hittat tre potentiella samarbetspartner, säger Edvin Tousi.

Han fortsätter: 

– Vi har fått ut mer än vad vi förväntade oss. 

Edvin Tousi berättar att det han saknar på mässkonferensen är fler konsulter, beställare och konstruktionsägare.

– Det hade varit bra för dem att vara här, säger han.

Han avslutar samtalet med oss genom att säga:

– Vi måste som sagt ta hand om det vi redan har idag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078