23948sdkhjf

800 vikarier till SSAB – många till underhållsavdelningen

Trots att det känns långt borta just nu, väntar sommar och sol om några månader. Det är också då som cirka 800 sommarvikarier ska träda in på SSAB:s produktionsanläggningar i Borlänge, Luleå och Oxelösund.

Exakt vad vikarierna ska arbeta med varierar, men behovet är störst bland operatörer inom produktion, underhåll och transport.

– Vi hoppas att såväl nya semestervikarier som tidigare vikarier söker våra tjänster. Många som arbetar på SSAB idag påbörjade sin karriär hos oss som just semestervikarier, säger Malin Blank, Director Group HR Development & Competence Sourcing på SSAB, i en kommentar.

Att testa på ett arbete inom industrin och ett tekniskt yrke lockar många yngre. Det är också ett bra sätt att ta sig in på arbetsmarknaden. 

Även andelen kvinnor som söker ett sommarvikariat har ökat, något som Blank beskriver som extra roligt då de strävar efter en jämn könsfördelning.

På SSAB i Borlänge kommer cirka 300 medarbetare anställas, i Luleå cirka 150 medarbetare och i Oxelösund runt 350 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062