23948sdkhjf

Hisstillverkaren svarar efter dödsolyckan – väsentlig avvikelse från installationsinstruktionerna

Efter den tragiska arbetsplatsolyckan där en hiss rasade och fem personer omkom svarar nu tillverkaren. Alimak Groups experter har under observation konstaterat att det fanns en väsentlig avvikelse från installationsinstruktionerna.

I ett pressmeddelande beklagar Ole Kristian Jødahl, vd för Alimak Group, olyckan. 

Vidare säger han:

– Direkt när vi fick vetskap om olyckan skickade vi ett team av experter till olycksplatsen för att finnas till förfogande för de utredningar som genomförs av berörda myndigheter,

Tre seniora experter från Alimak Group, tillsammans med utredare från Statens haverikommission och polisen var på plats på olycksplatsen.

Alimak Group kan konstatera, utifrån de observationer som genomförts, att två de mastsektioner som ska hålla hissen på plats inte har varit ihopbultade. Det är en väsentlig avvikelse från installationsinstruktionerna och kan vara orsaken till att hissen rasade.

– Vid installation finns en installationsmanual med tydliga instruktioner. I tillägg finns en operatörs- och underhållsmanual som även inkluderar dagliga säkerhetskontroller för att säkerställa att hissen fungerar som avsett. Jag vill återigen betona vikten av att de instruktioner som medföljer produkten följs vid installation och användning, säger Ole Kristian Jødahl.

Installationen har inte genomförts av Alimak Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11