23948sdkhjf

Vattenindustrin vill locka unga

Vattenindustrin tar till ett nytt grepp för att locka unga till branschen med ett Internship.

Vattenbranschen står inför ett generationsskifte. Samtidigt finns ett mycket stort investeringsbehov i VA och utvecklingen går snabbare än någonsin tidigare. Sammantaget innebär detta att branschen inte bara behöver ersätta de som går i pension, vi behöver också attrahera fler och nya typer av kompetenser. För att locka unga att välja en karriär inom vatten lanserar branschorganisationen Vattenindustrin ett Internship program som kommer att sträcka sig över sommaren 2024. Program är betalt och kommer att pågå veckorna 24-25 samt 32-33 under sommaren 2024. Programmet riktar sig till studenter som påbörjat sin universitetsutbildning med en inriktning som efterfrågas inom Vattenindustrin. Sammantaget kommer 4 studenter att erbjudas plats

– Vi tror att detta är ett mycket spännande sätt att upptäcka möjligheterna med en karriär inom vatten. Deltagarna får under några sommarveckor 2024 arbeta på olika medlemsföretag för att få uppleva så mycket at en bransch som arbetar med allt från tekniska utmaningar till stora samhällsfrågor, säger Matilda Jirblom, ordförande för Vattenindustrins fokusgrupp NextGen, i en kommentar.

I programmet medverkar flera av Vattenindustrins medlemmar från olika typer av verksamheter, så som konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling, vilket ger en unik inblick i flera olika delar av branschen.

Utöver besök på företagen för föreläsningar, studiebesök, case studies och workshops kommer deltagarna gemensamt att arbeta med en projektuppgift som under detta första år är Klimatförändringar & Klimatanpassning – utmaningar för VA-branschen. Resultatet kommer presenteras på Vattenindustrins Forum24 den 19 november 2024 i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345