23948sdkhjf

Ringhals berg- och dalbana: ”Vi hanterar felen när de uppstår”

Häromdagen meddelade Ringhals att produktionen på Ringhals 4 snart var uppe i full effekt. Nu går verket på halvfart igen – detta på grund av ett läckage på kylanordningen till generatorn.

Enligt Anna Collin, presschef på Ringhals, så var verket uppe i full effekt under gårdagen. När verket nådde fullt tryck och full effekt upptäcktes ett litet läckage på kylanordningen till generatorn. Läckaget upptäcktes vid rondning i anläggningen.

– Nu körs Ringhals 4 på 50 procent effekt. Läckaget ska repareras under dagen och Ringhals 4 förväntas nå full effekt på fredagskväll, säger hon till oss.

Verket kan köras på halvfart tack vare att Ringhals 4 har två turbinsträngar per block. Bara en av de två turbinerna tas ur drift.

Enligt presschefen finns det heller inga samband mellan ventilavvikelsen i ånggeneratorn och läckaget i kylanordningen. Det är bara ren otur att båda händelserna sker samtidigt.

Men finns det något som Ringhals kunde ha gjort för att förebygga dessa fel?

– Nej, det finns det inte. När anläggningen har stått stilla så kan sådana här saker uppstå. Vi hanterar felen när de uppstår, säger Anna Collin till oss.

.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078