23948sdkhjf

AFRY stöttar upp i Indonesiens energiomställning

AFRY har fått uppdraget att genomföra miljökonsekvensbedömningar i flera stora solcellsprojekt i Indonesien.

Solcellsprojekten genomförs på Java Island i Indonesien. Projektet är väldigt betydelsfullt för landets omställning till förnybara energikällor.

AFRY ska genomföra miljökonsekvensbedömningar för fem stora solcellsprojekt med en total kapacitet på 500 MW, bestående av tre flytande solcellssystem och två markmonterade solcellsanläggningar

PT PLN Indonesia Power är en viktig aktör inom Indonesiens elsektor och ett av Sydostasiens ledande kraftproduktionsföretag. Idag förvaltar bolaget över 21 GW kraftverk över hela Indonesien. Som svar på landets gröna omställning har bolaget tagit iniativ som omfattar flera projekt för förnybar energi, bland annat sol- och vindkraftsprojekt.

Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med PLN Indonesia Power, och det fortsatta förtroendet att vara miljökonsult för dessa stora solcellsprojekt. Detta är ett viktigt steg för att minska beroendet av fossila bränslen och accelerera landets omställning till ren energi, säger Petteri Härkki, AFRYs regionala chef för Asien, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062