23948sdkhjf

Förnyat samarbete inom fjärrvärme och fjärrkyla

Efter 15 års samarbete med Kraftringen Energi AB, säkrar NCC ett förlängt ramavtal inom entreprenader för fjärrvärme och fjärrkyla.

Det nya ramavtalet löper initialt över fem år, med möjlighet till förlängning tre gånger om ett år i taget, vilket totalt maximerar avtalstiden till åtta år.

Rafael Papee, chef för Distribution Värme & Kyla hos Kraftringen Energi AB, uttrycker sin entusiasm över det fortsatta samarbetet med NCC.

Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med NCC som fungerar mycket bra. NCC har stor kompetens inom energi och ledningsarbeten och dess storlek ger trygghet och flexibilitet vid såväl planerade projekt som akuta driftstörningar. Rafael Papee

I det förlängda ramavtalet ingår förläggning av fjärrvärme och fjärrkyla tillsammans med tillhörande svets-, mark- och anläggningsarbeten inom primärt kommunerna Lund, Lomma, Eslöv och Klippan. Projekten avropas löpande och omfattar nybyggnation, reparation och ombyggnad av distributionsnätet för fjärrvärme och fjärrkyla, med en övervägande del av arbetet som fokuserar på nyanläggning och ombyggnad av fjärrvärme.

NCC uppger att en viktig aspekt av ramavtalet är att stödja Kraftringens mål att uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser senast 2030. Avtalet inkluderar miljökrav, speciellt med avseende på transporter och drivmedel, som kommer att skärpas successivt under avtalstiden.

Mattias Svensson, produktionschef NCC, betonar att samarbetet med Kraftringen är en vital del av NCC:s basverksamhet inom infrastruktur i Lund med omnejd. Han nämner även att för att möta miljökraven i avtalet, kommer NCC där det är möjligt att använda HVO-diesel och elektrifierade fordon.

Avtalet, som beräknas omfatta mellan 30 till 40 miljoner svenska kronor per år, kommer att orderregistreras löpande i affärsområde NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078