23948sdkhjf

VVS-branschen är stark tack vare underhållsbehovet

Det ser mörkt ut för byggbranschen om man ser till de senaste konjunkturrapporterna. Trots detta ser det ljust ut för VVS-företagen, detta då många måste rusta upp sina vattenledningar.

I Säker Vattens undersökning som genomfördes i oktober meddelar cirka 60 procent av företagen att deras ekonomiska läge är bra eller mycket bra.

I rapporten framkommer vilken typ av arbeten som utförs. Det framkommer i rapporten att nybyggnation har minskat från 25 procent till 18 procent. Renovering (54 procent) och återställande av skador (10 procent) är fortsatt kvar på samma nivå sedan den senaste rapporten i mars. Detta förklaras med att många nybyggnationer pausas medan renoveringar pågår.

– VVS-branschen kommer säkert att känna av konjunkturnedgången framöver, men det går inte att skjuta upp renoveringar av gamla ledningar hur länge som helst, och vattenskador måste åtgärdas direkt oavsett hur konjunkturen ser ut för tillfället, säger Liselott Gustafsson, ordförande i Säker Vatten och delägare i Gustafssons rör med verksamheter i Umeå och Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078