23948sdkhjf

Vill gasa för att investera bort underhållsskulden

Maskinentreprenörerna vill gasa för att investera bort underhållsskulden och applåderar Byggföretagens förslag för att hålla byggbranschen igång i kristid.

Byggföretagen presenterade sin konjukturprognos i veckan – en dyster läsning där man siar om minskade bygginvesteringar, särskilt när det gäller bostadsbyggandet.

Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd förklarade sedan att när bostadsinvesteringarna är rekordlåga bör offentliga beställare ges möjlighet att styra mer resurser till andra byggsektorer – som att rusta upp VA-system, elnät och annan infrastruktur.

– Det håller i gång byggbranschen när bostadsbyggandet sjunker, förklarade Catharina Elmsäter Svärd.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna var snabba att välkomna Byggföretagens förslag.

– Sverige behöver gasa för att investera bort underhållsskulden i såväl VA-nätet som transportinfrastrukturen. Därför är det klokt att när byggbranschen bromsar efterfråga satsningar för att Sverige ska fortsätta kunna vara ett väl fungerande samhällsbygge. Och det brådskar säger Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Han förklarar vidare att dagens underhållsskuld för transportinfrastrukturen är 70 miljarder, för VA-nätet 320 miljarder.

– Om det inte görs nu när resurser finns tillgängliga så när, säger Anders Robertsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094