23948sdkhjf

Kommunen installerar ny underhållslösning

Karlstad kommun har i samarbete med Prevas infört underhållslösningen HxGN EAM för att effektivisera underhållet av kommunens VA-system.

Många kommunala vatten- och avloppssystemet är gamla och blir alltmer underhållskrävande. Under våren anlitade Karlstad kommun Prevas för implementeringen av deras underhållssystem HxGN EAM.

– Vi har många VA-anläggningar där flera är av äldre årgång och fram till nu även flera olika sätt att hantera underhållsprocesserna. Med tanke på det ökande underhållsbehovet ser vi att det är hög tid att gå från dagens listor och kalendersystem till en mer sammanhängande, robust och effektiv lösning, äger Veronica Adrian, enhetschef för enheten Avlopp i Karlstads kommun.

HxGN EAM är en webbaserad underhållslösning som hjälper till att hålla ordning på produktionsresursernas skick och prestanda. Genom att implementera systemet har Karlstad kommun tillsammans med Prevas kunnat effektivisera och automatisera stora delar av sitt underhållsarbete. Systemet underlättar planering och schemaläggning av underhållsaktiviteter, uppföljning av utförda arbeten och att följa relevanta nyckeltal inom underhåll.

Karlstads kommun stärker nu sin förmåga att möta framtida krav eftersom HxGN EAM fungerar både som ett underhållssystem och som ett omfattande beslutsstöd.

– Genom att erbjuda lättillgängliga och relevanta data kan både användare och beslutsfattare agera proaktivt, i stället för att spendera onödig tid och ansträngning på att jaga efter information, säger Ylva Amrén, regionchef West på Prevas. HxGN EAM ger kommunens ledning och medarbetare verktyg för att genomföra åtgärder och fatta beslut som långsiktigt gynnar verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08