23948sdkhjf

16,5 miljarder har betalats ut i elstöd

Nu går det inte längre för företag att söka elstöd. Den 25 september stängde Skatteverket sin e-tjänst. Totalt ansökte 118 601 företag i elområde 3 och 4 om stöd.

När tjänsten stängde hade 16,5 miljarder kronor betalats ut, uppger Skatteverket. Men hur stor slutsumman blir är ännu inte klart då samtliga ansökningar ska vara hanterade senast 31 december i år. 

– Det kom in ansökningar ända fram till att tjänsten stängdes. Ungefär 70 procent av företagen har fått sitt stöd beviljat i nära anslutning till att de ansökt. De ansökningar som hanteras manuellt ska vi hantera skyndsamt, säger Marie Elmnäs, projektledare för elstödet på Skatteverket.

Hon tillägger att Skatteverket kommer att kontakta företag som ännu inte har fått sina pengar, då det tar lite längre tid för de ansökningar som hanteras manuellt.

Enligt Skatteverkets statistik har 109 aktörer beviljats maxstödet på 20 miljoner kronor, av dessa 109 är 25 stycken kommuner och regioner. Det genomsnittliga beloppet för företag är  158 166 kronor.

Tillverkningsbranschen, tillsammans med vård- och omsorg, är de branscher där flest fått maxbeloppet.

– Företag med säte i Stockholm, Göteborg och Malmö har beviljats mest stöd, totalt omfattas företag med säte i 253 olika kommuner. Vi kan även se att det är många föreningar och stiftelser runt om i landet som har fått elstöd, säger Marie Elmnäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063