23948sdkhjf

Thermia firar 100 år: ”Våra bästa idéer är ännu inte uttömda”

I år är det 100 år sedan Thermia grundades. Mycket är sig likt men åren har varit fyllda med banbrytande innovationer.

För 100 år sedan grundade Per Anderson Thermia i Arvika. Huvudkontoret är beläget på samma plats idag och fokuset är samma då som nu, att ta fram smarta lösningar inom energi och uppvärmning.

1927 tog grundaren Per Andersson patent på en gjutjärnsspis som förbättrade effektiviteten med 400 procent, berättar företaget i ett pressmeddelande. Och sedan dess ha Thermia utvecklat nya och fler innovativa produkter. Bland annat den första värmepumpen med inbyggd varmvattenberedare som lanserades 1973. Genom att integrera uppvärmning, styrning och varmvattenberedare i värmepumpen blev installationen enklare och värmelösningen en tydligare produkt med alla funktioner i samma skåp. Innovationen var unik och det skulle dröja drygt 40 år innan branschen standardiserade värmepumpar med alla tre funktioner inbyggda.

– Vårt 100-årsjubileum är inte bara en markering av tiden som gått, det är också en bekräftelse på vår ambition till att forma en hållbar framtid. Vi är stolt över vår resa hittills, men inte så nöjda att vi slår av på takten, utan blickar framåt med en strävan att alltid vara steget före, säger Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia.

För Thermia är jubileet inte bara ett tillfälle att reflektera över det gångna, utan även en startpunkt för framtida utmaningar.

– Vår historia är en viktig grund för vårt framtida arbete. Vi strävar efter att bygga vidare på våra framgångar och att fortsätta leda utvecklingen av värmepumpsteknologi. Våra bästa idéer är ännu inte uttömda och vi är övertygade om att de kommer att forma kommande generationers uppvärmningsbehov, avslutar Lars Gyllander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141