23948sdkhjf

Digital tjänst ska förbättra maskinunderhåll

Volvo CE och Swecon introducerar en digital tjänst för vätskeanalys som ska minska driftstopp och total ägandekostnad.

Tjänsten, som är en utvidgning av det befintliga Fluid Analysis-programmet, syftar till att förbättra maskinunderhåll genom tidig upptäckt av kontaminering och slitage. Programmet omfattar smörjmedel och dieselbränslen till AdBlue och kylarvätskor.

Swecon uppger att denna AI-plattformsdrivna vätskeanalys har kapaciteten att identifiera slitmetaller och kontamineringar i maskiner, samt förändringar i vätskekvalitet. Detta är en del av Volvos utökade Fluid Analysis-program, som nu inkluderar en ökning av den globala testkapaciteten med 250 procent, vilket motsvarar 20 laboratorier runt om i världen.

Den digitaliserade processen inkluderar en molnbaserad kundportal och en Fluid Analysis-mobilapp. Dessa verktyg använder AI-dataanalys för att generera lättolkade rapporter och insikter, vilket Swecon uppger hjälper kunderna att fatta mer välgrundade beslut. 75 procent av reparationskostnaderna och stilleståndstiden för maskiner kan spåras till användningen av förorenade smörjmedel och bränslen.

För att säkerställa konsekvens och effektivitet på global nivå samarbetar Volvo också med en branschledande testleverantör. Detta partnerskap kommer inte bara att bidra till en betydande ökning av testkapaciteten, utan också att minska ledtiden och förenkla provtagnings- och analysprocessen.

Swecon uppger att den digitaliserade processen är snabb och enkel, och tillhandahåller rapporter med högsta möjliga noggrannhet. När ett prov har tagits från maskinen skickas det till Volvos utökade globala laboratorienätverk för analys och diagnos. Resultaten och rekommenderade åtgärder blir sedan omedelbart tillgängliga via den molnbaserade Fluid Analysis-kundportalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094