23948sdkhjf

Nytt SKF-center ska möta industriboomen

Nu öppnar SKF upp ett nytt center i Kiruna för att stödja industriboomen i norr. "Vi jobbar med alla slags industrier, men vi har mest fokus på gruva-, stål- och pappersindustri där vi erbjuder en samlad kompetens lokalt för att stötta våra kunder", säger Anders Inga enhetschef på SKF i Kiruna.

Sedan 2003 har SKF funnits i Kiruna och Gällivare med en enhet för avancerad tillståndskontroll och mekaniskt underhåll för ökad driftsäkerhet.

Den nya byggnaden är gjord för fortsatt tillväxt. SKF utökar tjänsterna att även omfatta applikationstjänster, smörjmedelkonsultation, kvalitetssäkrade lagermontage, utbildningar samt återtillverkning av lager, framgår av ett pressmeddelande.

Per Wilhelmsson, chef för industriförsäljningen på SKF i Sverige, understryker vikten av att vara där det händer.

– Vi ser en ny industriell våg med stort miljöfokus i norr och vi behöver vara på plats om vi ska hjälpa den svenska industrin att bli mer konkurrenskraftig. I våra nya lokaler har vi nu möjlighet att inspektera och återtillverka lager och även kvantifiera det gröna värdet kunden uppnår med rekonditioneringen. Istället för att köpa nytt, kan kunden nu återanvända lagren och på det sättet minska det totala klimatavtrycket. Det är en stor fördel och den framtidsmodellen tror vi på.

Genom att återanvända lagren, minskar användningen av material och den totala energiåtgången.

 

SKF ser fram emot det framtida arbetet i regionen.

– Vi ser fram emot att samarbeta med gamla såväl som nya kunder i regionen. Med vårt tjänsteutbud kan vi hjälpa till att effektivisera underhållet, öka tillgängligheten i anläggningen och minska miljöpåverkan. I och med den ökade digitaliseringen kan vi också erbjuda prestandaförbättringar genom olika avgiftsbaserade affärsmodeller, säger Anders Inga.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.387