23948sdkhjf

Fortum återtar drift och underhåll av vattenkraftverk

Fortum har beslutat att ta tillbaka den lokala drift- och underhållsorganisationen för vattenkraftverk och dammar i Sverige och Finland.

Fortum kommer att ta över drift och underhåll av de 120 vattenkraftverk och 230 dammar i Sverige och Finland från och med juni nästa år.

– Vår bedömning är att det ger oss de bästa förutsättningarna för en utveckling av vår vattenkraftsverksamhet som är i linje med våra strategiska prioriteringar och jag ser fram emot att få hälsa våra nya kollegor välkommen till Fortum. Som en del av Fortums organisation ger det oss bättre möjligheter att ytterligare utveckla säkerhetskulturen och möjligheterna att ta fullt ägarskap liksom ett fördjupat engagemang för verksamhetens utveckling. Jag tror och hoppas att detta även kommer bidra till att öka Fortums attraktionskraft i det klimatomställningsarbete som hela samhället påbörjat, det säger Katarina Atteryd Eckerwall, chef för driften av Fortums vattenkraftsanläggningar, i ett pressmeddelande.

Idag ligger drift- och underhållsverksamheten utlagd på One Nordic Hydro i Sverige och Caverion i Finland. Mellan 200 till 300 personer på respektive bolag väntas nu gå över till Fortum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078