23948sdkhjf

Nordic Climate Group gör förvärv

Nordic Climate Group förstärker sin position i östra Sverige genom förvärvet av Kylanläggningar i Norrköping.

Bolaget som fokuserar på kyl- och värmepumpslösningar för klimat, livsmedelsindustri och storkök är ett viktigt tillskott till Nordic Climate Group som befäster sin position som Nordens ledande aktör inom kyl-, värme- och energieffektiva installationer. Kylanläggningar etablerades 1988 och är väl inarbetade i Östergötland och Sörmland. Kylanläggningar omsätter 37 miljoner kronor och har 16 anställda.

– Långa kundrelationer baserat på noggrannhet och kvalitet har präglat vårt arbete sedan starten 1988. Att vi nu ansluter till Nordic Climate Group är ett steg för att säkerställa att vi kan jobba vidare på den vägen. Vi ser också att vårt helhetstänk ”från idé till färdig entreprenad” stärks genom samarbetsmöjligheterna med de andra bolagen i gruppen, säger Mats Hint, vd för Kylanläggningar.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att Kylanläggningar, precis som de andra bolagen som ingår i gruppen, jobbar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare bolagsledning kvarstår och nuvarande verksamhet samt kunder prioriteras. Nordic Climate Group har sedan tidigare installations- och serviceverksamhet i Östergötland genom GS Kylservice och Wester Kylteknik.

– Det är med glädje jag välkomnar Kylanläggningar till Nordic Climate Group. Det är precis den typen av företag som stärker gruppen. Välskött och pålitligt både för kunder och medarbetare. Tryggheten från idé via entreprenad till service och underhåll stämmer väl med vår filosofi och vårt servicetänkande inom gruppen, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus är att hjälpa sina kunder att minimera klimatavtrycket och maximera energieffektiviteten. Planen är att fortsätta bygga ett ledande bolag i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

– Vi är övertygade om att vår framgång bygger på entreprenörskraft, decentraliserade verksamhetsenheter med samarbeten inom affärer/upphandlingar, personalutbildning och delande av tekniskt kunnande, säger Fredrik Gren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062