23948sdkhjf

Efter regeringens uppdrag till Trafikverket – branschen vill bidra

Nyligen meddelade regeringen att det ger Trafikverket i uppdrag att stärka sin beställarkompetens och redogöra för åtgärder i syfte att öka järnvägstrafikens robusthet, tillförlitlighet och punktlighet. Nu vill branschen bidra för att effektivisera underhållet.

Under en pressträff meddelade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) att man ger Trafikverket nytt uppdrag. Uppdraget innebär att Trafikverket ska redogöra vilka åtgärder de har genomfört och vilka de avser att genomföra för att förstärka sin förmåga att planera och genomföra järnvägsunderhåll.

Nu meddelar järnvägsentreprenörerna att de vill bidra till att Sverige får mer nytta av investerade medel i järnvägen genom ett hållbart förebyggande underhåll. 

– Vi järnvägsentreprenörer har länge efterfrågat en tätare samverkan mellan Trafikverket, transportföretag och transportköpare när det gäller planering av banunderhåll, en förutsättning för att järnvägsunderhållet ska kunna utföras mer effektivt, säger Olga Selin ordförande för FSJ, i ett uttalande. 

Vidare i meddelandet skriver de, 

”Entreprenörerna vill bidra till att Sverige får mer nytta av investerade medel i järnvägen genom ett hållbart förebyggande underhåll. Det uppnår vi tillsammans med beställaren genom produktivitetsutveckling, innovation samt effektivare arbetssätt. Därför är det välkommet att infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, ger Trafikverket i uppdrag att redogöra för åtgärder i syfte att stärka järnvägen”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078