23948sdkhjf

Efter krismöten - extra kontroller på kärnkraftverk

Efter korankrisen har det genomförts extra kontroller på svenska kärnkraftverk, det rapporterar Aftonbladet som tagit del av mötesanteckningar. Det var en av åtgärderna som presenterades när regeringens krisgrupp aktiverades.

Koranbränningar i Sverige har skapat stor uppståndelse, bland annat stormades den svenska ambassaden i Bagdad. Händelsen fick regeringens krisgrupp, regeringens grupp för strategisk samordning (GSS), att samlas. Mötet resulterade i en rad åtgärder enligt Aftonbladet som tagit del av anteckningar från mötet. Bara några dagar senare möttes GSS igen.

Enligt Aftonbladet uppgav justitiedepartementet för GSS att man intensifierat underrättelsearbetet och samarbetet med andra myndigheter, däribland Försvarsmakten. Från klimat- och näringslivsdepartementet lämnades uppgifter om att Strålsäkerhetsmyndigheten har kontroll på säkerheten vid svenska kärnkraftverk.

”Samt att myndigheten har testkört kommunikationssystem för det fall att läget skulle försämras. Svenska kraftnät har bra beredskap att hantera eventuella händelser”, stod i minnesanteckningen från mötet enligt tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094