23948sdkhjf

Uniwater växer – ska öka erbjudandet inom underhåll

Uniwater växer och har förvärvat två bolag inom VA-infrastruktur, Aquasvea och IBAB.

Uniwater har genomfört två förvärv, Aquasvea, som levererar kompletta vatten- och reningsverk, och IBAB (Industri och Bygginstallationer i Norden), som utför montage och prefabricerade rörsystem. Via förvärven hoppas Uniwater stärka sin marknadsnärvaro inom vatten- och avloppsreningen och bredda sitt erbjudande inom produktion, renovering och underhåll av samhällskritiska VA-anläggningar.

– Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk, drivet av ett eftersatt VA-nät och en stark trend av mer samverkan. Med Aquasvea och IBAB i gruppen kommer vi kunna tillgodose våra kunders behov i större utsträckning och långsiktigt stärka hela vårt affärserbjudande, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater.

Aquasveas vd Anders Kristiansson ser framemot att bli en del av Uniwater.

– VA-Sverige står inför en stor upprustning och det är spännande att vara med på den resan. Vi tilltalades av mixen av företag inom Uniwater och satsningen på hållbarhet. Hållbart företagande är viktigt för oss på Aquasvea, vi värnar om vår omgivning med ren energi, rent vatten, resurseffektiva processer och ett cirkulärt samhälle. Vi är övertygade om att Uniwaters organisation öppnar möjligheter för fortsatt framgång och att utmana oss att ta mer plats i denna viktiga bransch, säger Anders Kristiansson, vd, Aquasvea, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094