23948sdkhjf

Plattformen gör det lättare att fatta beslut utifrån data

Digitaliseringen gör det möjligt att samla in en stor mängd data, men ofta presenteras det på ett svåröverskådligt sätt. Men nu kan en ny plattform förenkla detta.

Inom industrin kan ingenjörer utifrån data fatta olika beslut, exempelvis om maskinen behövs tas ur drift för underhåll på grund av att man upptäckt något fel. Men stor mängd data kan vara svår att läsa av vilket gör att besluten kan vara svåra att fatta. Nu har ett nytt bolag i Chalmers Ventures portfölj, Braviz, tagit fram en plattform som förenklar beslutsfattandet.

– Braviz tekniska lösning möjliggör bättre data-användning och kan därmed hjälpa industrier att bli mer effektiva. Braviz har potential att göra skillnad för både individer, som kan fatta bättre beslut, såväl som företagen som kan maximera nyttan av den data de samlar in, säger Sara Wallin, vd på Chalmers Ventures, och fortsätter,

– Producerande industri har likt resten av samhället gått igenom en digitaliseringsprocess vilken möjliggör för företag och individer att samla in en stor mängd data. Vi har dock lärt oss att data i sig inte är speciellt värdefull om den inte tas till vara på rätt sätt, och det är vad Braviz vill möjliggöra.

Bravis ska förenkla hur ingenjörer inom industrin kan ta del av all den data som de behöver för att fatta rätt beslut. Plattformen tar fram den data som är relevant. Bakom ligger AI-algoritmer och avancerad machine learning. Verktyget är mer en hub för att samla och analysera komplex data, än en instrumentpanel. Verktyget förenar plattformen med ingenjörsdriven analys, AI-assisterad analys och integreras sömlöst med externa AI-modeller. Via AI-algorimterna får användaren hjälp med insikter som gör beslutsfattandet säkrare.

– Vi har sett exempel på där maskiningenjörer behöver ha koll på upp till 90 dashboards, samtidigt som de inte får den informationen de behöver. Det är helt omöjligt att ha koll på så mycket samtidigt och fatta bra beslut, säger Ajay Antantha, en av två grundare till bolaget.

Just nu gör bolaget marknadsutvärderingar och räknar med ett pilotprojekt efter sommaren. De första versionerna kommer bolaget att utveckla tillsammans med användare. Därefter kommer kunderna ta del av plattformen enligt saas-modell, skriver de i pressmeddelandet. 

Läs mer om: AI
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111