23948sdkhjf

Hon får pris för sitt bidrag till robotsäkerhet

Roberta Nelson Shea, Universal Robots Global Technical Compliance Officer, har tagit emot priset för Applikationer vid en ceremoni på Automate Show i Detroit. Robotpriset, Joseph F. Engelberger Robotics Award, beskrivs ofta som Nobelpriset för robotik.

Det är andra gången inom fem år som en nyckelperson på Universal Robots har tilldelats Engelberger-priset. Priset inom kategorin Applikationer, som Roberta Nelson Shea tog hem, uppmärksammar personer eller organisationer som genomfört betydande bidrag till utvecklingen av robotteknik och dess praktiska tillämpning. Roberta fick priset för sitt enastående arbete i samband med robotsäkerhet i hela världen.

– Jag är oerhört hedrad över att få ta emot detta pris. Jag ser det som ett erkännande av inte bara mitt arbete, utan också av Universal Robots och Teradynes engagemang för säkerhet. Detta pris är ett erkännande av alla som har bidragit till robotsäkerhet under åren. När jag började arbeta inom det här området för mer än fyra decennier sedan kände jag att jag hade ett personligt uppdrag och att det inte fanns någon annan som skrev under på det tillsammans med mig. Nu, särskilt efter framväxten av kollaborativa robotapplikationer, är vi alla överens om vikten av säkerhet, säger Roberta Nelson Shea i samband med mottagandet.

Tidigare år har även andra kvinnor mottagit Engelberger-priset och nu hoppas Roberta att hennes karriär kan vara en inspiration för andra kvinnor att närma sig yrket.

– Lyckligtvis är jag inte den första kvinnan som fått detta pris, men eftersom kvinnor fortfarande är i minoritet i robotbranschen hoppas jag att min karriär kan vara en inspiration för yngre kvinnor eftersom de har en viktig roll att spela i den framtida utvecklingen av både robotteknik och teknik i allmänhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093