23948sdkhjf

ABB utsatt för it-attack

I ett uttalande meddelar ABB att de nyligen fick kännedom om en it-säkerhetsincident som påverkade delar av ABB-system. Åtgärder har vidtagits men vissa tjänster och system är fortsatt påverkade.

ABB nämner inte vilka system som har blivit utsatta men en att en utredning har påbörjats. ABB ska ha anlitat ledande experter, underrättade vissa brottsbekämpande myndigheter och dataskyddsmyndigheter och vidtagit åtgärder för att begränsa och utvärdera incidenten. Nu meddelar de att incidenten har begränsats på ett framgångsrikt sätt.

Det var en obehörig tredje part som fick tillgång till deras system och använt en typ av ransomware som inte är självförökande och exfiltrerade vissa data. ABB arbetar nu med att identifiera och analysera omfattningen av den drabbade datan.

Deras kärntjänster och system är i gång, och alla fabriker är i drift. Arbetet framåt är att fortsätta återställa sina tjänster och system som fortfarande är påverkade och fortsätter även arbetet med att förbättra säkerheten i sina system.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078