23948sdkhjf

Advenica leder forskningsprojekt – ska säkra framtidens komponenter

Ett nytt forskningsprojekt som Advenica leder tillsammans med Lunds Universitet, Beammwave, Ericsson, Saab och Syntronic med stöd av Vinnova ska leda till nya förbättrade produkter i framtiden.

Forskningsprojektet som är finansierat av Vinnova heter ”Säkra system med komponenter från osäkra tillverkningskedjor”. Advenica är de drivande i projektet och ska tillsammans med sina projektpartners säkra framtidens komponenter.

Hårdvara utvecklas i globalt distribuerade tillverkningskedjor med många aktörer, och mycket kan gå fel i tillverkningskedjor. Funktionsfel kan introduceras, både oavsiktligt eller med skadligt uppsåt. Oavsiktliga funktionsfel kan kommer från designfel eller tillverkningsbrister. Åldrande och processvariationer kan också orsaka funktionsfel efter en tid i drift.

Uppsåtliga funktionsstörningar kan vara hårdvarutrojaner, som är en skadlig och avsiktlig modifiering av hårdvaran. Under tillverkningskedjan så kan hårdvarutrojaner uppstå på olika ställe, ett logikblock med hårvarutrojaner kan exempelvis integreras i designflödet, eller introduceras efter tillverkning av systemet.

Syftet med forskningsprojektet är att analyser, förstå och utveckla metoder för säkerhet mot hårdvarutrojaner som kan angripa hårdvara vid olika tillfällen i tillverkningskedjorna. Advenica är det drivande företaget i forskningsprojektet och ska vara med och bidra till kunskapsutveckling.

– Målet för Advenica med detta forskningsprojekt är att få en ökad kunskap inom utveckling av säkra system, vilket kan bidra till nya eller förbättrade produkter i framtiden. säger Marie Bengtsson, vd, Advenica, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141