23948sdkhjf

Svevia tar över vägunderhållsansvar i Sollefteå

Svevia blir ny entreprenör för vägunderhållet inom Sollefteås driftområde från den 1 september, i ett uppdrag från Trafikverket. Det fyraåriga kontraktet, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år, är värt cirka 39 miljoner kronor per år.

Företagets uppdrag inkluderar vinterunderhåll i form av plogning och halkbekämpning, samt underhåll av vägar och angränsande områden under resten av året.

– Inlandsområdet kännetecknas av smala vägar och glesa infrastruktursatsningar, vilket gör att kontinuerligt vägunderhåll är avgörande för att vägnätet ska fungera tillfredsställande för de som bor och verkar i området, säger Anders Lindholm, Svevia. 

Totalt omfattar driftområdet 993 kilometer väg, varav 400 kilometer är grusvägar. Lindholm påpekar att det är ovanligt att en så stor del av ett driftområde består av grusvägar, vilket innebär att en stor del av underhållsarbetet under barmarksäsongen fokuserar på grusvägsunderhåll. 

Skogsindustrin är en av de största näringarna i området, vilket innebär att tung trafik, som timmertransporter, är vanligt både på grusvägarna och de asfaltbelagda vägarna.

Svevia har även ansvar för vägunderhållet i angränsande driftområden som Örnsköldsvik, Kramfors och Sundsvall. 

– Närheten till andra driftområden skapar en särskild trygghet, eftersom det ger möjligheter till samarbete och synergier av kompetens, utrustning och maskinella resurser, förklarar Anders Lindholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063