23948sdkhjf

NKT satsar på nytt torn – ska skapa 500 jobb

NKT, som tillverkar högspänningskablar, investerar vid högspänningsfabriken i Karlskrona och räknar med att investeringen kommer att skapa 500 nya jobbtillfällen vid fabriken.

NKT storsatsar på sin verksamhet. I ett pressmeddelande skriver företaget att de investerar i ökad kapacitet i sin fabrik i Karlskrona. Anläggningen är specialiserad på att producera kablar för högspänd likström och som används för att överföra stora mängder el, ofta över långa sträckor. 

Satsningen innebär att de kommer bygga ut ett nytt tredje kabeltorn som kommer bli 200 meter högt, vilket blir det näst högsta i Sverige.

– Den globala omställningen till förnybar energi ökar ständigt efterfrågan på högspännings-kablar och med investeringarna tar vi ett viktigt steg för att säkerställa fortsatt tillväxt i NKT. Med investeringarna behåller vi vår ledande position på högspänningsmarknaden och skapar ytterligare kapacitet för fler projekt med både nya och befintliga kunder. Samtidigt är jag glad att vi fortsätter att investera i Sverige, öka exporten av vår kabelteknik och skapa ännu fler lokala jobb i såväl Karlskrona som Sverige, säger Claes Westerlind, platschef för fabriken i Karlskrona.

Bakom investeringsbeslutet ligger en rad jättebeställningar för leveranser av kablar, som bland annat ska användas till att ansluta nya planerade havsvindparker till elnäten i Nederländerna och Storbritannien, det skriver Di.

– NKT har fått rekordstora order, på över 40 miljarder kronor, bara under första kvartalet, och ser ett fortsatt jättestort intresse. För att kunna leverera på den rekordstora orderboken och möta den växande efterfrågan som drivs av den gröna omställningen så behöver fabriken i Karlskrona, som är NKT:s största, byggas ut, säger Claes Westerlind, platschef för fabriken i Karlskrona, till tidningen.

Utbyggnaden planeras att vara i drift 2027.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109