23948sdkhjf

E.ON ansluter sig till nya batterifabriken

Den nya batterifabriken som ska etableras i Torsboda kommer behöva stor anslutning av elektricitet som E.ON ska leverera, och just nu pågår förberedelserna inför elanslutningen.

En grön industri ska etableras i Torsboda utanför Timrå och nyligen kom beskedet att det kinesiska batteribolaget PLT kommer att etableras i Torsboda. Fabriken kommer behöva en mycket stor anslutning till elektricitet som E.ON ska leverera.

– E.ON välkomnar den här stora och spännande investeringen vilken tydligt visar på den framtidsanda som finns i regionen med många nya industrier, vilka i sig är helt avgörande för klimatomställningen, säger Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution, i pressmeddelandet.

Satsningen sker i industriområdet Torsboda, som ligger norr om Timrå, och är en mycket bra plats för elintenvis industri, då flera stora 130-400-kilovolts-ledningar går i närhet av industriområdet.

– Vi har under många år nu haft en tät dialog kring området. Det goda samarbetet mellan Torsboda Industrial Park, Timrå kommun och E.ON som elnätsägare har varit en förutsättning för att få denna viktiga satsning på plats.

Nu inleder E.ON slutförandet av de förberedande arbetena för att få ett anslutningsavtal på plats och även omläggning av befintlig elinfrastruktur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093