23948sdkhjf

Dematek ska säkra driften av Ringhals

Dermatek får återigen förtroendet att leverera traverskranar till kärnkraftverken Ringhals.

För att säkerställa en fortsatt drift av kärnkraftverket Ringhals pågår nu ett omfattande arbete med att byta ut uttjänt lyftutrustning. I arbetet så väljer Vattenfall återigen Dematek i etapp två. Nu beställs det fyra stycken traverskranar, varav två av kranarna är "L3 klassade".

Den nuvarande lyftutrustningen börja bli gammal, därför investerar Vattenfall i sitt program ”Lifting Equipment 60 years service” för att säkerställa driften och säkerhetskraven av Ringhals kärnkraftverk. Lyftutrustningen är en viktig del av produktionen och kraven är höga på design, tillverkningsprocess, tillgänglighetsmått och det övergripande kvalitetsarbetet. För att möta upp till dessa kraven har Vattenfall beställt två stycken lågbyggda anpassade traverser med 3,2 tons lyftkapacitet av Dematek.

För att klara av att lyfta radioaktivt avfall så behöver traverskranarna vara klassade enligt Swedish Radiation Safety Authority SSMFS-L, en så kallad "L3 klassning", något som Dematek lever upp till.

Dematek kommer att genomföra leveransen tillsammans med sin partner Siempelkamp Krantechnik GmbH där man tillsammans säkerställer kvalité och genomförandet enligt överenskomna planer och kontroller. Montage kommer att ske löpande med start i slutet av 2023 och ska vara färdigställt under sommaren 2024

– Efter en lång process som påbörjades i början på 2022 är det skönt att kunna komma i mål, säger Demateks projektsäljare Fredrik Wollmér.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109